Pinkstermaandag gesloten

Werf en kantoor gesloten

Het Pinksterfeest is tegenwoordig erg sterk ingekort en de christelijke betekenis is helemaal naar de achtergrond verdwenen: bij grondwerken Triki Koen houden wij deze feestdag echter in ere en daarom zal onze werf alsook ons kantoor gesloten zijn op maandag 10 juni a.s.  

Wat is Pinksteren?

50 dagen na Pasen en 10 dagen na O.L.H. Hemelvaart vieren wij Pinksteren.

Met Pinksteren wordt traditioneel herdacht dat de apostelen van Jezus werden verlicht door de Heilige Geest in de vorm van vlammende tongen. Dit wordt ook wel de uitstorting van de Heilige Geest genoemd. Daarvoor waren ze nog besluiteloos geweest, maar daarna wisten ze precies wat ze moesten doen: andere mensen bekeren. Ze renden naar buiten en begonnen ieder in een andere taal mensen te bekeren. Dat was geen eenvoudige klus, want iedereen was tegen de volgelingen van Jezus. Van de 12 apostelen zijn er uiteindelijk 11 vermoord vanwege hun christelijke geloof. Alleen de apostel Johannes is van ouderdom gestorven.

Vroeger was Pinksteren een belangrijk christelijk feest, net als Pasen en Kerstmis. Iedereen had ook lang (dagenlang of een week) vrij met Pinksteren. Er waren ook vaste rituelen, zoals duiven loslaten in kerken.